Spaghete cu creveti si dovlecel

Cand o persoana vrea sa slabeasca de cele mai multe ori renunta la carbohidrati si evita pastele fainoase, orezul, painea etc. Totusi o dieta, fie ea si de slabire, nu este echilibrata pe termen lung fara carbohidrati.

Eu una mananc paste chiar si in pregatirea de concurs. Bine, sunt atenta la cantitate si de obicei le aleg pe cele integrale. Nu pastele sunt de vina ca ne ingrasam, ci topingurile prea grase sau prea groase care le insotesc. Bineinteles si lipsa miscarii.

Eu am gatit astazi pentru familie si pentru mine spaghete cu creveti varianta mai dietetica si am improvizat adaugand si un dovlecel tocat asemenea spaghetelor. Se poate pune in loc de creveti orice peste si in loc de dovlecel alta leguma: sparanghel, brocolii etc

Va las reteta mai jos

Spaghete cu creveti si dovlecel

Spaghete cu creveti si dovlecei

 

Ingrediente
  1. 500 gr spaghete integrale sau din grau dur
  2. 400 gr creveti decorticati proaspeti sau congelati
  3. un dovlecel verde
  4. 500 gr rosii chery sau conserva de rosii cu pulpa
  5. 3-4 catei de usturoi
  6. 1 lingurita ulei cocos sau masline
  7. 1 lingura crema de cocos
  8. condimente: sare, piper, oregano, menta, busuioc
Instructiuni
  1. Spaghetele se pun la fiert conform timpului afisat pe punga.
  2. Intre timp intr-o tigaie adanca tip wok am pus o jumatate de lingura de ulei de cocos si am calit crevetii pe o parte si pe alta (dupa ce i-am decongelat si i-am scurs de toata apa).
  3. Am adaugat usturoiul razalit, apoi rosiile chery, urmate de dovlecelul tocat prin aparatul de spiralat.
  4. Dupa 2-3 min l-am luat de pe foc si am adaugat busuioc si menta prospata.
Notite
  1. Nu ramane decat sa serviti o portie de sos, aproximativ 200 gr alaturi de aproximativ 150 grame de spaghete.
  2. Pofta buna !
By Oana Barsan

Leave a reply