Piept de pui cu legume si ciuperci la tigaia wok

Va las aici o reteta pe cat de simpla, pe atat de gustoasa si anume piept de pui cu legume si ciuperci la tigaia wok (tigaie asiatica)

In tigaia wock toate preparatele se gatesc la foc mare invartind incontinuu.

Acest preparat se poate manca atat in dieta pentru slabire cat si in dieta de acumulare de masa musculara, diferenta facand-o in mod evident cantitatea servita si garnitura aleasa. 

Sotul meu este mare fan al acestui preparat deoarece semana mult cu o mancare chinezeasca si nici nu simti ca mananci dietetic.

Sa trecem in revista ingredientele:

  • un piept de pui fara piele
  • 1 ceapa alba
  • 1-2 morcovi
  • o felie de telina
  • 1 pastarnac radacina
  • 1 ardel gras rosu
  • 100 ml suc de rosii (bulion)
  • 1 foaie de dafin
  • frunze de busuioc sau patrunjel
  • 3-4 ciuperci – optional
  • dovlecel zukini -optional

Instructiuni de preparare:

Pasul 1: Pieptul de pui se taie in fasii subtiri. Se macereaza aprox. 20 min la frigider cu cimbru, ulei, sare, piper si stropi de lamaie. Bineinteles ca puteti adauga orice condiment va place pentru a-i da o nota mai speciala preparatului: gram-masala, ghimbir, sos de soia etc

Pasul 2: Se taie legumele si ciupercile feliute inguste si subtiri. 

Pasul 3: Se rumeneste pieptul de pui tot la foc mare invartind mereu, in tigaie am adaugat in prealabil ulei de cocos sau alt tip de ulei pe care il preferati. 

 

Pasul 4: Cand este gatita carnea se pune deoparte si in aceiasi tigaie se rumenesc ceapa si ciupercile. Eu nu am avut ciuperci si am facut preparatul fara ele.

 

Cand acestea sunt gatite se scot afara, se condimenteaza putin cu sare, piper.

Pasul 5: In tigaia calda se mai adauga putin ulei si se trag celelalte legume la foc mare invartind mereu, atat cat sa se inmoaie.

 

Pasul 6: Se amesteca toate la sfarsit carnea si ciupercile cu legumele.

Daca consistenta legumelor nu va place sau vi se pare ca nu s-au inmuiat destul, puteti adauga 100 ml suc de rosii si sa lasati sa se mai gateasca sub un capac inca 10 min.

Sucul de rosii le ajuta sa se omogenizeze si echilibreaza „dulceata” legumelor.

Pasul 7: Acum adaugati condimente dupa gust, verdeata.

Preparatul se serveste cald cu muraturi. Eu adaug direct in tigaie castraveti murati feliati si cateodata chiar si ardel iute.

Se poate servi ca atare sau cu garnitura de orez basmati, piure de cartofi, paste integrale, quinoa etc

Lasati-va inspirati dar improvizati in stilul propriu. 

Pofta buna! 

Daca v-a placut articolul nu ezitati dati un like, share, coment.

Oana, care te vrea Fit & Happy 

 

Leave a reply