Va salut din nou. Probabil ati auzit ca pestele e foarte indicat in orice dieta sanatoasa dar mai ales in dietele pentru slabire sau tonifiere. Am auzit de la multe persoane ca nu le place gustul de peste. O idee ar fi sa incerce urmatoarea reteta care contine pe langa peste, o varietate de legume care vor astupa oarecum gustul si mirosul de peste.
Saramura de salau am ales sa o gatesc cu linte rosie, dar merge foarte bine cu mamaliguta, cartofi natur, pireu de cartofi sau brocolii. Lasati-va imaginatia sa curga si jucati-va cu asocierile alimentare.
Iata reteta mea:
- 400 gr salau file
- 3 rosii
- 2 morcovi
- 1 ardel rosu
- 1 ardel verde
- 2 cepe mici
- 2-3 catei de usturoi
- condimente: sare, piper, boia
- leustean verde (optional)
- 200 gr linte inmuiata
- Tocam toate legumele fasii sau cuburi.
- Intr-o oala incapatoare punem la fiert in 300 ml de apa toate legumele, lasand la urma usturoiul tocat si frunzele de leustean.
- Intre timp punem la fiert si lintea. Acest pireu se face simplu tocand lintea dupa ce este fiarta cu telul sau mixerul si adugand la sfarsit sare si piper.
- Salaul taiat si condimentat pe ambele parti se gateste intr-o tigaie antiaderenta tip gratar sau simpla, dupa care se pune deoparte si se adauga in oala unde sunt legumele, insa doar cand legumele sunt fierte.
- Salaul va ramane in oala cu legume inca aproximativ 2 min, cat sa dea cateva clocote. Stingem focul moment in care adaugam usturoiul pisat, optional o 1-2 linguri sos de rosii si leustean tocat. Cine doreste poate sa adauge la sfarsit si o lingura de ulei de masline (eu nu adaug).
- Saramura se serveste calda alaturi de garnitura aleasa.
O portie de aproximativ 100 g. salau cu 50 gr. legume si 50 gr. pireu de linte are 296 Kcal.
Proteine:39.1, Garsimi: 1.8, Carbohidrati: 30.6, Fibre: 0.3
Daca ai nevoie de un plan personalizat de alimentatie potrivit telului tau nu ezita sa imi scri: contact@oanabarsan.ro
Voi fi onorata sa te ajut!
Leave a reply