Placinta de ovaz dietetica

Am aflat cu totii ca e foarte  important sa luam micul dejun, am mai aflat ca ovazul e o alegere inspirata pentru micul dejun avand in vedere beneficiile pe care le aduce organismului nostru:
– continutul bogat de fibre promoveaza un tranzit intestinal sanatos dar si protejeaza  vasele de sange impotriva depunerilor de colesterol, responsabile de aparitia bolilor de inima.
– continutul ridicat de magneziu din ovaz va reduce rezistenta la insulina, principalul factor de risc în aparitia diabetului zaharat
– prezenta antioxidantilor care lupta împotriva actiunii nocive a radicalilor liberi.
– intarirea sistemul imunitar si reducerea în mod natural a stresul oxidativ, vinovat de cresterea transaminazelor, factor de risc major al aparitiei ficatului gras si multe alte beneficii.

Pentru ca am enumerat doar cateva din avantajele consumului regulat de ovaz, va propun sa incercati  o retata foarte simpla, foarte rapida si anume  placinta dietetica de ovaz. Mancata imediat, calda va fi un deliciu pe care il veti astepta in fiecare dimineata, iar pentru cei care nu sunt obisnuiti cu consumul de ovaz va fi o experienta culinara placuta.

Placinta cu ovaz dietetica reteta

Ingrediente

-2 oua mari si 2 albusuri (sau cate oua se potrivesc scopului d-tra)

-50 gr fulgi ovaz fini (eu folosesc de la SanoVita cei la 1kg)

-10-15 picaturi de stevie lichida

-1 lingurita scortisoara(optional)

-1 lingura esenta de vanilie

-1 mar razuit fin

-o jumatate de lingurita de praf de copt

-o lingurita fulgi de nuca de cocos (optional)

-daca consistenta e prea groasa mai puteti adauga 50-100 ml lapte de migdale neindulcit si placinta va iesi mai moale

Instructiuni
  1. Toate ingredientele se amesteca si se toarna intr-o tigaie incinsa in care se adauga inainte putin ulei de cocos.
  2. Pentru o consistenta mai fina se pot da toate ingredientele la blender, dar eu prefer o consistenta mai naturala.
  3. Se pot face din aceiasi compozitie mai multe placintute mici.
Notite
  1. Se serveste cu toping de fructe de sezon , sau cu banane feliate si optional puteti adauga sirop de agave peste.
By Oana Barsan

Leave a reply