Hello din nou,
Cand nu ai prea mult timp la dispozitie pentru gatit si totusi vrei sa ai mancare pentru 2-3 zile, propun sa gatesti pui. Puiul se gateste foarte repede, este accesibil la pret si se preteaza pentru destul de multe preparate.
Astazi am sa gatesc retete oarecum clasice: supa de taietei, supa crema de legume, friptura de pui la cuptor, piept de pui cu legume la tigaia wok (eu nu am avut tigaie wok si am pus totul intr-o oala normala), cartofi dulci la cuptor, fasole verde sote, bulgur cu legume. Retineti ca am facut totul dietetic, fara prajeala, fara a adauga ulei in preparate.(e suficienta grasimea naturala continuta de carne).
Iata cu ce am pornit la treaba: un pui (puiul a fost cumparat intreg si avea 2 kg iar eu l-am sectionat), legume: morcovi, ardei nu am avut dar trebuie, telina, ceapa, dovlecel, cartofi dulci, taietei, bulgur, fasole verde, pasta de ardei, condimente.
Acum am sa incep cu fiecare preparat in parte:
Bulgur cu legume: nu am sa scriu reteta pentru ca se face similar cu reteta de quinoa cu legume. Eu din economie de timp, am gatit bulgurul mai simplu: dupa ce l-am fiert am adaugat ceapa razalita, un morcov razalit si o lingura de pasta de ardei. Simplu si delicios. Vezi video-ul retetei mai jos.
Piept de pui cu legume
Ingrediente
– 1 piept de pui
– 2-3 morcovi
– 1 patrunjel radacina sau pastarnac
– 1 bucatita de telina-optional
– 1 ceapa alba
– 1 dovlecel
– 1 ardel
– condimente: sare, piper, boia etc
– patrunjel verde
– optional 1 pahar sos de rosii
-se toaca fasii sau cuburi pieptul de pui impreuna cu toate legumele
-se caleste pieptul de pui in foarte putin ulei de care preferati
-se adauga ceapa apoi restul legumelor
-se invarte in continuu la foc mare pana se inmoaie legumele
-se poate adauga o cana de supa de pui sau o cana de sos de rosii
-cand s-au gatit ingredientele se ia de pe foc si se condimenteaza
Se serveste calda alaturi de garnituri diverse: orez, fasole verde, cartofi, bulgur etc
Eu iarna adaug in acest preparat si castraveti murati taiati fasii mici.
-partile bune de la pui
-usturoi
-pasta de ardei
-supa de legume
-condimente diverse
Instructiuni
Carnea se condimenteaza, se aseaza intr-o tava, se acopera cu o cana de supa de legume, se adauga usturoiul pisat si se baga la cuptor aproximativ 30-40 min la 160 gr.
Eu primele 20 min o tin acoperita cu folie de aliminiu, dupa care o las descoperita sa prinda o culoare si o crusta usor crocanta.
Se serveste calda cu diverse garnituri: bulgur, orez, cartofi, pireu, fasole verde, mazare etc
Cartofi dulci la cuptor.
Aici e foarte simplu: am taiat cartofii dulci in forma dorita si I-am condimentat cu boia de ardei afumata. Se tin la cuptor 25-35 min la 140 grade.
Sote de fasole verde -la fel am facut o reteta foarte simpla: am fiert fasolea verde (nu prea mult), dupa care am scurs-o si am adaugat ketcup de casa si usturoi pisat. Atat.
Supa de pui cu taietei si supa crema de legume cred ca nu mai au nevoie de nici o descriere, am mers pe varianta super simpla, cu ce am avut la dispozitie.
Aceste preparate le-am cobinat in diferite forme si au iesit cel putin 5 preparate sanatoase, nutritive si dietetice ca sa nu mai spun economice. O sa am ce sa imi pun la pachet cand plac maine la munca.
Va las aici si varianta video a intregului proces.
Daca nu stii ce si cat sa manaci pentru scopul tau, scrie-mi la sectiunea de contact de pe blog si voi fi onorata sa te ghidez.
Fit&Happy!
Leave a reply