Daca simti pofta de ceva dulce, dar nu vrei sa iti compromiti dieta, poti incerca un desert sanatos, dietetic, rapid, usor de preparat si foarte hranitor si anume briose proteice sau chec proteic.

Poate fi un mic dejun ideal sau o gustare la pranz. Desi are in compozitie ingrediente prietenoase cu silueta iti recomand sa ai grija la cantitate si sa te limitezi la 2 briose proteice sau la 2 felii de chec proteic.

Va las reteta video aici:

 

Briosele proteice sau checul proteic se poate consuma cu fructe de padure, iaurt, lapte, sirop de agave, de artar, miere de albine si multe altele.

Iata si reteta scrisa:

-6 albusuri, 2 oua intregi

– 5 linguri faina de ovaz

– 5 linguri indulcitor natural din stevie

– 3 linguri faina de cocos

– 3 linguri faina de migdale

– 2 linguri seminte decorticate de canepa

– 1 banana- optional

– 1 praf de copt

– 1 lingura esenta de vanilie

– 2 linguri cacao sau pudra de roscove

– 2 linguri ulei de cocos

Instructiuni:

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu mixerul pana se face o spuma alba tare, apoi se adauga pe rand indulcitorul pana se incorporeaza si se topeste apoi se mai mixeaza inca 2 min.

Se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul, se mai mixeaza 1 minut, pe urma se adauga restul ingredientelor: fainoasele, semintele de canepa, praful de copt si banana facuta pasta.

Aceste ingrediente se incorporeaza incet cu o paleta (fara mixer)- pentru a-si pastra compozitia volumul dat de spuma de ou.

Impartim compozitia in 2 boluri si in unul adaugam 2 linguri de cacao.

Ungem o tava cu ulei de cocos, sau punem hartie de copt si turnam compozitia galbena, apoi peste ea cea maro. Se poate pastra din compozitie si pentru cateva briose.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade, cam 15-25 min.

Se verifica cand sunt gata bagand o scobitoare in compozitie, daca iese curata atunci preparatul este gata.

 

Pofta buna !

By Oana Barsan